Receptek innen-onnan:
Reggelire tökéletes. :D
Milkshake recept
Hozzávalók
2 dl tej2 dl tejszín
4 gombóc vaníliafagyi
1 evőkanál vaníliaaroma
vagy vaníliarúd kikapart belseje
ízlés szerint cukor
tejszínhab és eper a díszítéshez
Elkészítés
A hozzávalókat öntsük turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze. Öntsük shakes poharakba, tetejére tejszínhabot nyomjunk, majd eperszelettel díszítsük és színes szívószálat adjunk hozzá .Persze fagylaltot használhatunk mást is esetleg egy kis gyümölcs is simán jöhet bele. :)
Hoztam, egy fincsi kenyérke
receptet.., nem régen találtam!..
Pontosabban Kenyérkúpok!!
Hozzávalók:
-1/2 csésze tej
-1/2 csésze víz
-3 evőkanál olaj
-1/4 csésze cukor
-1 felvert tojás
-1 1/2 teáskanál só
-2 1/4 teáskanál instant élesztő
-3 1/2 4 csésze kenyér liszt
A tetejére a kenés: 1 tojás, 1 evőkanál tej
Az tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi
szakácsnak lenned..
Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és
bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert tojás és tej
keverékkel bekened..és sütőbe tolod őket..
Töltsd meg őket salátával vagy zöldséggel, vagy
bármivel amivel szeretnéd!
Fincsi és látványos hami lesz ....
15-20 perc kell neki A meggy nagyon ízletes gyümölcs és fantasztikus süteményeket lehet belőle készíteni! A vaníliás meggykrém igazi különlegesség. Ez a sütemény a gyümölcsrajongók kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 2 vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 8 dl tej
- 30 dkg meggy
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport és összekeverjük a tojáshabbal. A hab ne törjön össze, különben nem nő magasra a piskóta! 180 fokon 35-40 percen át sütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy intenzívebb ízt kapjunk és sűrűbb legyen a puding. Mikor elkészült langyosra hűtjük és belekeverjük a magvazott, apróra vagdosott meggyet. A piskótát ketté vágjuk, tortaformába tesszük és megkenjük a krémmel, majd rátesszük a tetejét. 2-órán át a hűtőben hagyjuk, így a krém megszilárdul és szeletelhetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése