-E.

Black Bat 2

2014. augusztus 27., szerda

Receptek innen-onnan

Receptek innen-onnan:




 Reggelire tökéletes. :D



















 Milkshake recept

Hozzávalók

2 dl tej
2 dl tejszín
4 gombóc vaníliafagyi
1 evőkanál vaníliaaroma
vagy vaníliarúd kikapart belseje
ízlés szerint cukor
tejszínhab és eper a díszítéshez

Elkészítés

A hozzávalókat öntsük turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze. Öntsük shakes poharakba, tetejére tejszínhabot nyomjunk, majd eperszelettel díszítsük és színes szívószálat adjunk hozzá .
  Persze fagylaltot használhatunk mást is esetleg egy kis gyümölcs is simán jöhet bele. :)





Hoztam, egy fincsi kenyérke receptet.., nem régen találtam!.. Pontosabban Kenyérkúpok!! Hozzávalók: -1/2 csésze tej -1/2 csésze víz -3 evőkanál olaj -1/4 csésze cukor -1 felvert tojás -1 1/2 teáskanál só -2 1/4 teáskanál instant élesztő -3 1/2 4 csésze kenyér liszt A tetejére a kenés: 1 tojás, 1 evőkanál tej Az tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned.. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert tojás és tej keverékkel bekened..és sütőbe tolod őket.. Töltsd meg őket salátával vagy zöldséggel, vagy bármivel amivel szeretnéd! Fincsi és látványos hami lesz ....
15-20 perc kell neki 





A meggy nagyon ízletes gyümölcs és fantasztikus süteményeket lehet belőle készíteni! A vaníliás meggykrém igazi különlegesség. Ez a sütemény a gyümölcsrajongók kedvence lesz!
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipetnyi só
A krémhez:
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 30 dkg meggy
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport és összekeverjük a tojáshabbal. A hab ne törjön össze, különben nem nő magasra a piskóta! 180 fokon 35-40 percen át sütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy intenzívebb ízt kapjunk és sűrűbb legyen a puding. Mikor elkészült langyosra hűtjük és belekeverjük a magvazott, apróra vagdosott meggyet. A piskótát ketté vágjuk, tortaformába tesszük és megkenjük a krémmel, majd rátesszük a tetejét. 2-órán át a hűtőben hagyjuk, így a krém megszilárdul és szeletelhetjük is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése